Jeigu mėgstate kavą, dažnai mėgaujatės arbata ar bet kokiu kitu gėrimu, iš aukštos kokybės medžiagų pagaminti porcelianiniai puodeliai yra puiki alternatyva keramikos gaminiams. Kviečiame trumpai supažinti su porceliano istorija ir įvertinti šios medžiagos privalumus!
Porcelianiniai puodeliai: trumpa istorija
Porcelianas buvo išrastas Kinijoje maždaug 600 m. pr. Kr. Porcelianas nuo seno buvo tapatinamas su prabanga: iš šios medžiagos gaminti interjero dekoro elementai, serviravimo indai. Nors porceliano gamyba reikalauja aukštos kokybės medžiagų ir įgūdžių, porcelianas yra atsparus temperatūros svyravimams, todėl puikiai tinka tiek karštiems, tiek ir šaltiems gėrimams bei patiekalams.
Jeigu Jus domina porceliano puodeliai, šiandien tikrai turėsite iš ko pasirinkti. Jie yra įvairių formų ir dydžių ir idealiai tinka, jei norite kažko elegantiškesnio. Keraminiai puodeliai apskritai yra patvarūs, mažiau trapūs ir ilgai tarnauja, tačiau jie gali atrodyti nuobodžiai. Tuo tarpu modernus porcelianas yra pakankamai tvirtas ir pasižymi geresnėmis estetinėmis savybėmis.
Kaip atskirti porceliano puodelį?
Norėdami sužinoti, ar rankose laikomi porcelianiniai puodeliai, pirmiausia turėtumėte juos atidžiau apžiūrėti ir pačiupinėti.
Keraminiai puodeliai paprastai yra šiurkštesnės tekstūros ir dažniausiai storesni nei porcelianiniai. Porceliano puodeliai paprastai yra lygesnės tekstūros ir yra subtilesni nei keraminiai. Be to, keraminį puodelį nuo porceliano galite atskirti pagal spalvą. Porceliano puodeliai gali būti ryškių spalvų, o keraminiai puodeliai dažniausiai būna prislopintų spalvų. Bakstelėjus, porcelianiniai puodeliai turi turėti aukštesnį garsą nei keraminiai. Galiausiai, pažvelgę į dugną, galite atskirti keramikinį ir porcelianinį puodelį. Keraminių puodelių dugnas paprastai yra grubus, neglazūruotas, o porcelianiniai – blizgus, glazūruotas dugnas.
Kodėl verta rinktis porceliano puodelius?
Jei rytinę kavą norite gerti iš porceliano puodelio, tai turi daug privalumų. Porcelianiniai puodeliai yra storesni ir patvaresni nei keraminiai, todėl mažesnė tikimybė, kad jie suskils ar sulūžtų. Be to, jie geriau išlaiko šilumą nei keraminiai puodeliai, todėl kava ar arbata ilgesnį laiką išliks karšta.
Apdorojant porcelianą, jis kaitinamas aukštesnėje temperatūroje nei keramika, todėl yra atsparus, ilgaamžis ir patvarus. Jei norite puoduko, kuris atlaikytų laiko išbandymus ir išsaugotų gėrimą kartą, Decoliu.com porcelianiniai puodeliai yra geriausias pasirinkimas!